Hozzávalók:
5 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1/2 zacskó sütőpor
Krémhez:
1 zacskó vaníliás cukor vagy vanilin komplett
Porcukor ízlés szerint
5 dkg kristálycukor
15 dkg margarin
2 dl tej
2 evőkanál liszt
3 dl tejszín
Porcukor
Recept:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy tepsi alját béleljük ki sütőpapírral.
A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, majd keverjük hozzá a cukrot. Kézzel óvatosan dolgozzuk bele a sütőporos lisztet és egyengessük el a tésztát a tepsibe (én 18*27-es méretűt használtam). Addig süssük míg szép színe lesz.
Ezalatt a tojások sárgáját a vaníliával, a liszttel, a kristálycukorral és a tejjel gyenge tűzön főzzük sűrű krémmé. Kihűlés után keverjük az ízlés szerint adagolt porcukorral kihabosított vajhoz. Keverjük könnyű krémmé, és kenjük meg vele a kisült tésztát.
Tetejét vonjuk be –ízlés szerint édesített – tejszínhabbal és díszítsük (jelen esetben csokis gabonagolyóval)