Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
20 dkg margarin
1 tojás sárgája
fél cs sütőpor
1 cs vanillincukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
A töltelékhez:
5 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
1 nagy és 1 kis pohár tejföl
fél citrom leve
Recept:
Ez egy isteni, lágy, krémes süti, érdemes elkészíteni.
Mintha krémtúróval lenne töltve!
Nyammmm….
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha nem áll össze, pici tejföllel segíthetünk a tésztán.
Egy órát pihentessük a hűtőben.
Nyújtsuk a fele tésztát 30×40 cm-es tepsibe. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük elő, míg színt kap.
A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pudingport összefőzzük, majd hűtsük ki.
Adjuk hozzáa tejfölt, a citromot. Öntsük a tésztára, majd a másik kinyújtott tésztalappal fedjük be. Szurkáljuk meg villával és süssük addig, míg enyhén barnás lesz a teteje.
Kihűlve kockázzuk fel, porcukorral meghintve tálaljuk.