Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz
5 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg puha Rama margarin
kis meggybefőttlé
dinnyés likőr
piros és zöld ételfesték
csokidara
Recept:
A darált háztartási kekszet, a porcukrot, a vaníliás cukrot keverjük össze 10 dkg puha Rama margarinnal, kis meggybefőttlével és annyi dinnyés likőrrel (likőrvodkával), hogy könnyen formázható masszát kapjunk.
Osszuk kétfelé. Egyikbe keverjünk piros, a másikba zöld ételfestéket.
A piros masszából gyúrjunk 5-7 cm átmérőjű gömböket, majd viszonylag vékony rétegben fedjük be őket a zöld masszával.
Hűtőben pihentessük egy fél órát. A gömböket először félbevágjuk. A feleket a vágási felülettel lefelé ismét félbe, így nem törik. A kis dinnyeszeleteket „egérkakival” (tortadara) díszítsük.