Habos mákos pite recept

  • Habos mákos pite recept
  • Habos mákos pite recept
  • Habos mákos pite recept

Habos mákos pite recept  Habos mákos pite recept  Habos mákos pite recept  

Hozzávalók:

Tészta
csipet szódabikarbóna
1 dl tejföl
2 db tojássárgája
10 dkg porcukor
15 dkg Rama
30 dkg liszt
Töltelék
citromhéj
25 dkg cukor
30 dkg mák
1,5 dl tej
Hab
5 tojásfehérje
25 dkg porcukor
csipet só

Recept:

Mákrajongóknak. Finom, omlós tészta, szaftos máktöltelékkel.

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom, és fél órára a hűtőbe teszem. Egy lapot nyújtok belőle. Tepsibe simítom, amit vajazni nem szükséges. Nyugodtan dolgozhatunk az ujjunkkal, szépen egyengessük el a tésztát. 180 fokon félig megsütöm, majd rásimítom a tölteléket.

Ehhez a tejet felforralom, belekeverem a mákot és a cukrot, a tűzhelyen kevergetem még 1-2 percig. A végén belereszelem a citromhéjat. Ha rásimítottam a lapra, visszateszem a sütőbe még 5 percre. A mákkrém alá tehetünk egy réteg lekvárt is.

Közben elkészítem a habot. A fehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval,. Beleteszem a cukrot és tovább verem. Rásimítom a máktöltelék tetejére, és ismét visszateszem a sütőbe, de már csak 130-140 fokra, hogy csak száradjon a tetején a hab. Mikor világos barna lesz, kiveszem, és ha kihűlt szeletelem.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

6 hozzászólás: “Habos mákos pite

  1. Szia Zsófi!

    Nagyon finom ez a sütemény. Én is megsütöttem. Meggylekvárral kentem meg az alsó lapot, és a
    máktölteléket meggyszemekkel dúsítottam.

    Köszönöm a receptet, és gratulálok az alkotásaidhoz!

    Puszi: Magdi

  2. Csókolom a kezét Zsófia.
    Nos megcsináltam én is, ( nem először sütök ) betartottam a receptúrát,ám nekem egy kis lisztet kellett még hozzá raknom,mert lágynak találtam..:) és a szódabikarbóna helyett sütőport használtam,és valami fenomenális lett..:) Ja és a mákba kevertem 15 dkg. kókuszreszeléket is.
    Köszönöm a receptet,üdvözlettel,Béla.

    • Kedves Béla!
      Köszönöm soraidat. A tészta állagát nagyban befolyásolja a tojás nagysága, a liszt minősége. Néha elkel egy kis plusz liszt, vagy kicsivel kevesebb, persze!
      A kókusz reek ötlet!
      További jó sütögetést, és üdvözöllek az olvasóim közt!
      Gasztromanko Zsófi :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*