Hozzávalók:
1 l tej forralj
10 ek búzadara
50 dkg túró
2 zacskó vaníliás cukor
ízlés szerint kristálycukor
1/2 citrom reszelt héja
pirított zsemlemorzsa
Recept:
Andi konyháján leltem ezt a tejbegrízes gombócot, amit nem kell főzni, igazi gyors recept.
A tejből és a darából főzzünk egy jó sűrű tejbegrízt közepes lángon, kavargatva, mert könnyen leég.
Még melegen szórjuk meg vaníliás cukorral, kristálycukorral ízlés szerint és a reszelt citromhéjjal.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd keverjük hozzá a túrót.
A zsemlemorzsát száraz serpenyőben folytonos keveréssel pirítsuk aranybarnára. Ha kihűlt, ehhez is keverhetünk vaníliás cukrot.
A túrós masszából vizes kézzel formáljunk gombócokat és hempergessük meg a morzsában.
Édes tejföllel kínáljuk.