Hozzávalók:
Kb 30 bonbonhoz:
1 konzerv cukrozott sűrített tej (470 g)
3 tábla Tibi ét csokibevonó
Recept:
Marlenkát sütöttem és a hozzá használt karamellizált sűrített tej beindította a fantáziám: miért ne lehetne ebből bonbon?
Csak a karamellizált sűrített tej elkészítése hosszú idő, de ott lehet hagyni nyugodtan a tűzhelyen. Ennek beszerzése amúgy megint a nagycsarnok Ázsia boltjában zajlott.
Egy nagy lábosban feltettem vizet, bele a konzervet (nem kinyitva) és három órán keresztül hagytam jacuzzi-zni. Így szép sötét, sűrű karamell válik belőle.
A Tibit mikrohullámú sütőben 350 W-on megolvasztjuk bevonatnak.
Az olvadt csokival kibéleljük a bonbonformát ecsetünk segítségével. Dermesztjük és jöhet a töltelék, a finom karamell. A tetejét csokival zárjuk. Dermedés után kiborítjuk a formából.
A kíváncsiak kedvéért elmondom, a bonbonöntő formát az Árkád fsztjén levő Butlers boltban vettem. Nem olcsó, de megéri.