Hozzávalók:
20 dkg liszt
5 dkg cukor
12 dkg margarin
3 tojás
15 dkg cukor
2 ek méz
15 dkg dió
15 dkg kis kockákra vágott étcsokoládé
Recept:
Piszkénél találtam ezt a remek- eredetileg pekándióra komponált – receptet.
Én póriasítottam, mert sima dió volt itthon. Leírhatatlanul finom süti, érdemes kipróbálni!!!
A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
A lisztet, cukrot és a margarint gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd tegyük hűtőbe fél órára.
Terítsük el a téztát egy 22×30 cm-es tepsi aljára egyenletesen, és 12 perc alatt süssük halvány aranyszínűre .
A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg, úgy egészben.
Míg sül atészta, keverjük el a többi hozzávalót, és öntsük a sült alapra.
További 20 percet süssük. Hűtés után szeleteljük.