Hozzávalók:
10 dkg vaj
3 tojás
15 dkg cukor
2 zacskó bourbon vaníliás cukor
2,5 dl tej
30 dkg liszt
1 sütőpor
3 dkg mazsola
5 dkg aszalt vörösáfonya
fél citrom reszelt héja
liszt a formához
vaj a formához
Recept:
Amikor rábukkantam a receptre az interneten*, nem így képzeltem el ezt a sütit. Egy szárazabb, morzsálósabb kuglófra számítottam, így meglepett, hogy ez puha, szaftos, kicsit olyan, mintha grízzel készült volna. Talán túlzás, de engem a császármorzsára emlékeztet leginkább az íze.
A puha vajat (mikróban 10 mp. alatt kenhetővé válik) keverjük habosra a tojásokkal és a cukorral, adjuk hozzá a vaníliás cukrokat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Reszeljük bele a citrom héját, és adjuk hozzá a mazsolát, az áfonyát. Keverjük át a tésztát.
Vajazott, lisztezett kuglófformába öntve süssük 190 fokon tűpróbáig (40-45 percig). Kiborítva szúrjuk meg vaníliás porcukorral.
*Az eredeti recept itt.