Áfonyás vaníliás kuglóf recept

  • Áfonyás vaníliás kuglóf recept
  • Áfonyás vaníliás kuglóf recept

Áfonyás vaníliás kuglóf recept  Áfonyás vaníliás kuglóf recept  

Hozzávalók:

10 dkg vaj
3 tojás
15 dkg cukor
2 zacskó bourbon vaníliás cukor
2,5 dl tej
30 dkg liszt
1 sütőpor
3 dkg mazsola
5 dkg aszalt vörösáfonya
fél citrom reszelt héja

liszt a formához
vaj a formához

Recept:

Amikor rábukkantam a receptre az interneten*, nem így képzeltem el ezt a  sütit. Egy szárazabb, morzsálósabb kuglófra számítottam, így meglepett, hogy ez puha, szaftos, kicsit olyan, mintha grízzel készült volna. Talán túlzás, de engem a császármorzsára emlékeztet leginkább az íze.

A puha vajat (mikróban 10 mp. alatt kenhetővé válik) keverjük habosra a tojásokkal és a cukorral, adjuk hozzá a vaníliás cukrokat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet.

Reszeljük bele a citrom héját, és adjuk hozzá a mazsolát, az áfonyát. Keverjük át a tésztát.

Vajazott, lisztezett kuglófformába öntve süssük 190 fokon tűpróbáig (40-45 percig). Kiborítva szúrjuk meg vaníliás porcukorral.

*Az eredeti recept itt.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*