Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg rama
1 tojás
3 ek kakaópor
2-3 dl tej
1 sütőpor
Krémhez:
4 dl tejszín
1 zacskó zselatin
1 tábla fehér csoki
vanília aroma (vagy komplett)
ízlés szerint porcukor
Recept:
Gyorsan összedobható süti.
A piskótához valókat csak keverjük össze habverővel alaposan. Annyi tejjel (lehet bele kis kávét is tenni) kavarjuk ki, hogy ne legyen betonkemény, de ne is folyjon a massza.
Sütőpapírral bélelt aljú tepsibe tegyük (30×20-asban sütöttem). Előmelegített sütőben, 200 fokon kezdjük a sütést, majd ha feljött a tészta szép magasra, mérsékeljük a hőfokot 170-re. Tűpróbával ellenőrizzük. (Gábor kedvéért: A tésztába hústűt vagy villát szúrjunk. Ha nem ragad rá massza, a süti kész)
Ha kihűlt, kettévágjuk.
A krémhez a felvert tejszínt ízesítsük, és keverjük bele a felolvasztott csokit, majd a kevés vízzel elkevert, picit megmelegített – de nem forralt- zselatint.Töltsük be a sütit, majd hagyjuk állni a hűtőben a krém dermedéséig. Tetejét díszíthetjük porcukorral.