Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 dl olaj
Fél csomag élesztő
1 dl tej
2 evőkanál cukor
1 tojás
Fél doboz kefír (kicsi)
Töltelék:
kakaópor
Rama
cukor
Recept:
Külsőre nem a legsikerültebb darab, de finom. Ha kikísérleteztem a megfelelő töltelékállagot, a receptet javítom.
Addig is: megfuttatjuk az élesztőt langyos, kicsit cukros tejben. A lisztet meglangyosítjuk (a kelesztés miatt), és a hozzávalókból tésztát dagasztunk. kelesztjük egy fél órát.
Ha megkelt, lisztezett deszkán nagyon vékony kört nyújtunk a tészta egy részéből. megkenjük vékonyan a töltelékkel, és 8 felé vágjuk, mint a tortát.
A kapott kis háromszögeket feltekerjük kiflivé. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 190 fokon barnulásig sütjük.
A tetejét meg lehet kenni egy felvert tojással.
A töltelék még nem az igazi, a képen láthatóan kifolyt, szerintem túl sok volt a Rama, ezért is nem írok arányokat.