Hozzávalók:
2 dl tejszín
1 dl tej
2 zacskó vaníliás cukor
3 tojás
8-10 dkg cukor
45-50 dkg cseresznye vagy meggy
10 dkg liszt
Recept:
A clafoutis egy hagyományos francia édesség. Nem túl édes, nagyon gyümölcsös, könnyed, remegős tejes pite. Hagyományosan magozatlan cseresznyéből készül, de én magozott meggyet használtam.
Elkészítéséhez előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy kb 22 cm átmérőjű tűzálló tálat kivajazunk.
A cukrot és a tojásokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a vaníliás cukrokat és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
Ha simára kevertük a masszát, a sütőformába öntjük és rászórjuk a meggyet.
35-40 percig sütjük, míg a teteje aranybarnává pirul. Megszórjuk porcukorral és tálaljuk.
Nagyon jól néz ki!szívesen beleharapnék! puszi