Hozzávalók:
2 személyre:
2-4 db vékony szelet, csont nélküli sertéstarja
4-5 gerezd fokhagyma
liszt
fűszerpaprika
olaj
15 dkg szalonna
só
őrölt fekete bors
Recept:
Igazi „férfiétel”.
Tanácsos előző nap kiklopfolni a húst, bevagdalni az oldalukat, hogy ne ugorjanak össze sütés közben.
Sózzuk, borsozzuk. A fokhagymákat fokhagymatörőn törjük át, keverjük el néhány evőkanál olajjal és dörzsöljük be vele a szeleteket. Hagyjuk állni lefedve másnapig.
A hús kisütése előtt paprikás lisztben forgassuk meg a szeleteket. Egy lábosban süssük ki a csíkokra vágott szalonnát, majd vegyük ki őket szűrőkanállal. A húsokat kettesével pár perc alatt hirtelen süssük meg, utána vegyük ki az edényből.
Ha az összes megpirult, akkor újra tegyünk bele a lábosba, csak most már vizet (vagy alaplevet) is öntsünk rá kb. 2 dl-t. Fedő alatt pároljuk puhára, vigyázva, hogy az elpárolgott vizet pótoljuk, nehogy odaégjen a hús.
Rizzsel vagy sült krumpli körettel tálaljuk a húst, tetejére rendezve a szalonnacsíkokat.