Hozzávalók:
25 dkg finom étcsokoládé
20 dkg cukor
4 tojás
10 dkg vaj
14 dkg liszt
vaj a kenéshez
Recept:
Népszerű amerikai sütemény. Nevét a színéről kapta. Csupacsoki belül krémes csoda…
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A csokit vízfürdő felett olvasszuk össze lassan a vajjal. Vigyázzunk, víz ne kerüljön bele, mert összehúzza a csokit.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral. Keverjük bele a langyos csokis vajat, majd szitáljuk hozzá a lisztet. Habverővel keverjük jól el. Tettem bele egy marék durvára vágott diót is.
Egy 24 cm-es piteformában sütöttem, de aki a magas sütiket kedveli, tegye kisebb formába, hogy felfelé terjeszkedjen a sütemény.
A formát vajazzuk ki!
25 percig sütöttem 180 fokon. Nagyon kell vigyázni a túlsütéssel. Ez a süti akkor jó, ha a teteje kérges, de a beleszúrt villán rajtamarad a massza, belül krémes.
Tejszínhabbal és csokidísszel tálalhatjuk.