Hozzávalók:
6 tojás
30 dkg cukor
fél zacskó sütőpor
15 dkg margarin
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
nagy doboz konzerv őszibarack
Recept:
Egyszerű, gyümölcsös sütemény. Bármilyen gyümölccsel készíthető.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A tojások fehérjét verjük csipet sóval kemény habbá. keverjük hozzá a cukor felét. A tojások sárgáját a cukor másik felével habverővel fehéredésig kavarjuk. Hozzáadjuk a puha margarint,a vaníliás cukrot, majd elvegyítjük benne a lisztet, a sütőport, végül a tojások habját óvatosan, hogy ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt aljú tepsibe (40×25 cm)tesszük.
A forró sütőbe toljuk 6 percre, majd kivesszük, és megszórjuk a gyümölccsel. Visszatesszük, mérsékeljük a hőfokot 160-170 fokra és készre sütjük.
Nagyon finom sütemény, mindenkinek nagyon ízlett.
Örülök, és további jó sütögetést kívánok!!