Hozzávalók:
20 dkg liszt
15 dkg vaj
csipet só
1 tojássárgája
25 dkg túró
10 dkg juhtúró
1 kempingsajt
15 dkg sonka
2 tojás
újhagyma
Recept:
A szeletelését még nem tudtam kikísérletezni, de romjaiban is finom!
Készítsünk egy omlós tésztát: 20 dkg lisztet, 10 dkg vajat, a tojásárgát és csipet sót két evőkanál hideg vízzel összegyúrunk. Ha nem áll össze, tejfölt tehetünk bele.
Kinyújtom, kibélelem a piteformát, megszurkálom és 180fokon elősütöm, amíg kis színt kap.
jöhet a töltelék:
A sonkát apróra vágom, a pórét kis karikákra, és az összes hozzávalót jól összekeverem.Ráöntöm a tésztára, majd sütöm,amíg el nem kezd szilárdulni.
nyammmm