Hozzávalók:
2-3 személyre:
1 pohár vaníliás joghurt
25 dkg túró
1 egész tojás
1 tojás sárgája
4 evőkanál kristálycukor
1 csomag sütőpor
15 dkg liszt
olaj a sütéshez
Mártához:
2 tojássárgája
ízlés szerint cukor
vaníliás cukor
3 dl tej
2 ek étkezése keményítő
Recept:
A fánkoz valókat összedolgozzuk. Annyi lisztet tegyünk hozzá, amennyivel a massza könnyne formázható kézzel, nem esik szét.
Nedves kézel kis golyócskákat formálunk és forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.
A mártához a tojássárgájákat keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral. Öntsünk hozzá kis tejet, keverjük jól el, majd a többi tejjel felöntve tegyük fel a tűzhelyre takaréklángra.
Amikor már jó meleg, de nem forr, a keményítőt keverjük ki kis vízzel, öntsük hozzá, majd sűrűsödésig főzzük.
Tálaljuk a fánkocskákat a mártással és fahéjas cukorral.