Sült kacsacomb omlós burgonyával recept

  • Sült kacsacomb omlós burgonyával recept
  • Sült kacsacomb omlós burgonyával recept

Sült kacsacomb omlós burgonyával recept  Sült kacsacomb omlós burgonyával recept  

Hozzávalók:

2 személyre:
2 nagyobb vagy 4 kisebb kacsacomb
4 szem nagyobb burgonya

fokhagyma
bors
majoranna
1 alma
kevés fehérbor

Recept:

Kacsacomb….órákig tartó sütés…Miért ne gyorsíthatnánk meg kuktában a   folyamatot?

Mindenekelőtt az elkészítés előtt órákkal ízesítsük: kenjük be sóval, borssal, pépes fokhagymával és majorannával a  combokat.

A kuktában pirítsuk meg minden oldalukat, majd dobjunk be egy cikkekre vágott almát, öntsük fel egy deci borral és 2 dl vízzel, tegyük rá a  tetejét.

Nagylángon tartsuk, míg sziszegni kezd, ekkor mérsékeljük a  lángot takarékra. 50 perc múlva dobjuk bele  a megpucolt, ujjnyi vastag karikákra vágott krumplit, sózzuk, és tegyük vissza sziszegni 10 percre.

Az idő elteltével nyissuk ki a kuktát. A burgonyát halmozzuk jénai tál aljára, rá a combokat és lefedve toljuk be 20 percre, hadd puhuljon még egy picit.

Ha beleszúrt villa átsiklik a  húson, vegyük le  a fedőt és süssük pirosra.

Jó étvágyat!

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*