Hozzávalók:
2 személyre:
2 nagyobb vagy 4 kisebb kacsacomb
4 szem nagyobb burgonya
só
fokhagyma
bors
majoranna
1 alma
kevés fehérbor
Recept:
Kacsacomb….órákig tartó sütés…Miért ne gyorsíthatnánk meg kuktában a folyamatot?
Mindenekelőtt az elkészítés előtt órákkal ízesítsük: kenjük be sóval, borssal, pépes fokhagymával és majorannával a combokat.
A kuktában pirítsuk meg minden oldalukat, majd dobjunk be egy cikkekre vágott almát, öntsük fel egy deci borral és 2 dl vízzel, tegyük rá a tetejét.
Nagylángon tartsuk, míg sziszegni kezd, ekkor mérsékeljük a lángot takarékra. 50 perc múlva dobjuk bele a megpucolt, ujjnyi vastag karikákra vágott krumplit, sózzuk, és tegyük vissza sziszegni 10 percre.
Az idő elteltével nyissuk ki a kuktát. A burgonyát halmozzuk jénai tál aljára, rá a combokat és lefedve toljuk be 20 percre, hadd puhuljon még egy picit.
Ha beleszúrt villa átsiklik a húson, vegyük le a fedőt és süssük pirosra.
Jó étvágyat!