Hozzávalók:
kb 20 cm hosszú rúdhoz:
20 dkg edami vagy trappsita sajt
8-9 szelet sonka
2 tubus ömlesztett sajt
metélőhagyma ízlés szerint
Recept:
Hihetetlen gyorsan elkészíthető, látványos szendvicsrevaló.
Nem teketóriáztam a sajt vízben való főzésével és egyéb, receptekben ismertetett olvasztási módszerrel.
Vágtam egy akkora darab sütőpapírt, amekkorán nyújtani tudom majd a sajtot.
Használhatunk edamit, trappistát, de egy emmentáli is remekül alkalmas, talán még pikánsabb is.
A sütőpapír közepébe tettem a darab sajtot, és hupsz, be a mikróba. Közepes fokozaton megvártam, míg elolvad.
A sajt tetejére tettem egy ugyanakkora sütőpapírt, mint, ami alatta van, majd szépen nyújtófával vékonyra nyújtottam. Befedtem sonkaszeletekkel, amit megkentem a snidlinggel elkevert krémsajttal. Feltekertem szorosan és pár percre a hőtőbe tettem.
Vékonyan szelve tegyük vajazott kenyérszeletekre.
Izgalmas, frappáns recept, nagyon tetszik!
A képeken nem látom a sonkát? – persze, el tudom képzelni…