Pangasiusfilé extra bundában recept

  • Pangasiusfilé extra bundában recept
  • Pangasiusfilé extra bundában recept

Pangasiusfilé extra bundában recept  Pangasiusfilé extra bundában recept  

Hozzávalók:

2 személyre:
2 nagy szelet pangasiusfilé
kevés liszt
10-15 dkg liszt
2 tojás
3 evőkanál krumplipürépor vagy burgonyapor

Kotányi grill halak fűszersó
olaj a sütéshez

Kaszinótojáshoz:
4 tojás
1,5 dl majonéz
1 dl tejföl
mustár

bors
10-15 dkg franciasaláta alap

Recept:

A pangasiusfilét drága grafikusunk, Erzsébet ismertette meg velem. A Spar mélyhűtőpultjában vettem. Nagyon finom,és nincs benne szálka.

A halat kiolvasztjuk sózzuk és állni hagyjuk  egy 10-15 percet. Ezalatt elkészítjük a tésztát. A lisztet, a tojást, sót, a burgonyaport, a grill halak fűszersót kevés ásványvízzel sűrű palacsintatésztává keverjük.
Míg áll a tészta, és a hal, felforrósítjuk az olajat.

A halszeleteket lisztbe forgatjuk, majd  a tésztába mártjuk (jól vonja be őket a massza), és a forró olajba tesszük. Az olaj hőfokát könnyen ellenőrizhetjük, ha egy csepp tésztát engedünk bele. Ha sisteregni kezd, elég forró a sütéshez.
A halak mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

A kaszinótojáshoz megpároljuk vagy sós vízeben puhára főzzük a franciasalátának való zöldségkeveréket. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a mustárral, sóval, borssal ízlés szerint.

A kihűlt zöldséget összekeverjük vele.

A tojásokat forrástól számított 10 percig keményre főzzük. Meghámozva kettévágjuk. A sárgájukat kiszedjük és kevés mustárral, tejföllel, sóval, borssal összekeverjük, majd csillagcsöves nyomózsákkal visszatöltjük a  tojásokba.

A halat szép tányérra szedjük, a franciasalátát tálkákba merjük, tetejére ültetjük a  tojásokat és tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*