Hozzávalók:
15 dkg liszt
12,5 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
2 nagy tojás
12 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
30 dkg narancslekvár
egy csipet só
töltelék:
2 nagy nektarin
10 dkg cukor
1 dl víz
egy korty rum
5 dkg narancslekvár
15 dkg étcsoki
egy korty étolaj
Recept:
Isteni, zaftos, narancsos-hangulatú puha csokitorta vastag csokibevonattal….ellenállhatatlan! Eredetileg Nigella receptje, ő baracklekvárral készíti, de nekem pikánsabbnak bizonyult narancslekvárral. Hmmmmmmmmmmmmm
A tésztához egy tálban a lisztet és a sütőport összekeverjük.
A csokit és a vajat mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton olvasszuk össze. Adjuk hozzá a cukrot, a lekvárt, a sót és egyenként a tojásokat. Ezután keverjük el a sütőporos liszttel. Öntsük sütőpapírral bélelt 20 cm átmérőjű tortaformába és 180 C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig süssük. Ne süssük túl, nehogy kiszáradjon. Hagyjuk a formában kihűlni, majd vegyük le róla a tortakarikát és vágjuk ketté. Kenjük meg a maradék 5 dkg lekvárral, és pakoljuk meg a szirupos befőttel.
A befőtthöz a nektarint hámozzuk meg, és vágjuk csíkokra. A vizet a cukorral tegyük fel főni, és kevergetve forraljuk egy percig, majd adjuk hozzá a rumot. Ha kemény a nektarin, tegyük bele és takarékon egy percig főzzük a sziruppal. Ha puha a gyümölcsünk, csak tegyük bele a forró szirupba és zárjuk el alatta a gázt.
A csokit az olajjal a mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton olvasszuk meg. A megtöltött tortát vonjuk be a csokival, és hűtsük be.