Hozzávalók:
25 dkg margarin
50 dkg liszt
2 tojássárgája
12 dkg cukor
50 dkg meggy és málna vegyesen
2 dl tejföl
3 tojás
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
3 evőkanál keményítő
1 tojás a kenéshez
Recept:
Könnyű, nyári, gyümölcsös pitetortánk elkészítéséhez melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A tésztához a lisztet keverjük el a cukorral, majd dolgozzuk össze a tojások sárgájával és a margarinnal. Ne gyúrjuk sokáig, mert a kéz melegétől csökken a tészta minősége, nem lesz olyan omlós.
Felezzük el a tésztát. Az egyik gömböt tegyük a hűtőbe. A másikat nyújtsuk ki óvatosan és béleljünk ki vele egy pitetortaformát. Tegyük be a sütőbe és süssük elő, míg egy picit szilárul. Ezalatt verjük fel a 3 tojás fehérjét kemény habbá, majd a cukorral verjük tovább. Egy keveset tegyünk el belőle a díszítéshez.
A sárgáját keverjük ki a keményítővel, a vaníliás cukorral és a tejföllel, majd óvatosan keverjük hozzá a habot.
Ezután halmozzuk rá a gyümölcsöt a sütőből kivett tésztára, és öntsük nyakon a keverékkel. A tészta másik felét nyújtsuk ki, és borítsuk be vele a formát.
Kenjük meg a tetejét egy felvert tojással, szórjuk meg jégcukorral és díszítsük a fehérjehabbal. További 40-45 percig süssük, míg szép arany színt kap.