Hozzávalók:
3 személyre:
4 nagy érett körte
1 kemping sajtkrém
2 dl tejszín
fél zacskó zselatinfix
porcukor
kardamom
Recept:
Könnyű, gyümölcsös pohárkrém, és percek alatt elkészül. A szép tálaláshoz szükségünk lesz kecses talpas poharakra vagy kelyhekre.
A körtéket botmixerrel pürésítjük, majd a kempingsajttal és ízlés szerinti porcukorral, kardamommal kikeverjük.
A tejszínt habbá verjük. A habot és a krémet összekeverjük, zselatinfix-szel stabilizáljuk.
A bevonócsokit egy csepp étolajjal vízfürdő felett megolvasztjuk, majd a csoki transzferfóliára kenjük.
Ha félig megszilárdult, kiszúróval (akár pogácsaszaggatóval) formázzuk.
A maradék csokival díszítjük a kelyhek belsejét, amiben tálaljuk a krémet.
Ha megszilárdult, a krémhabot belekanalazzuk, és a csokifigurával díszítjük.