Hozzávalók:
2 személyre:
2 körte
1 rúd fahéj
4-5 szem szegfűszeg
fél citrom leve
10 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
1.5 dl tejszín
Recept:
Egyszerű francia édesség.
A körtéket hámozzuk meg, vigyázva, hogy száruk megmaradjon. Talpukat egyenesen vágjuk le, hogy ne billegjenek. A vizet a fűszerekkel, a cukorral és a citromlével tegyük fel forrni. Helyezzük bele a körtéket és lassú tűzön főzzük puhára őket. Csepegtessük le, majd hűtsük be.
A csokit és a tejszínt melegítsük össze, hogy sűrűn folyó mártást nyerjünk. Bolondíthatjuk rummal, konyakkal, ha gyerekek nem esznek belőle.
A hideg körtéket locsoljuk meg a forró csokiszósszal. Szórhatjuk apróra tört dióval.