Hozzávalók:
6 tojás
3 evőkanál finomliszt
3 evőkanál rétesliszt
6 evőkanál cukor
1 zacskó sütőpor
Mázhoz:
15 dkg kakaópor
12 dkg kristálycukor
2 evőkanál keményítő
2 dl tej
5 dkg margarin
25 dkg kókuszreszelék
Recept:
Csak -az egyébként nem nagy sütirajongó – Feci bácsi szavait idézve: „Ez nagyon jó!” Egy futóverseny előtti hajnalon „dobtam össze” :)
Készítsünk egy hat tojásos piskótát: A tojások fehérjét a fele cukorral verjük habbá . A sárgájákat a maradék cukorral fehéredésig keverjük.
A sárgájába beleforgatjuk a lisztet és a sütőport, majd jól kikavarjuk. Végül a fehérjét óvatosan – kézi erővel – elegyítjük a sárgájás masszával. Vigyázzunk, a hab ne törjön össze!
Vajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe egyengetjük és 190 fokra előmelegített sütőben megkezdjük a sütést. ha feljött a tészta, mérsékeljük a lángot 160 fokra, és tűpróbáig sütjük.
A mázhoz a hozzávalókat nem túl sűrűre főzzük. A piskótát téglalapokra vágjuk. A langyosra hűlt mázba mártjuk a piskótaszeleteket és megforgatjuk kókuszreszelékben.