Hozzávalók:
4 tojás sárgája
5 dkg cukor
4 dl habtejszín
2 ek méz
1 dl tej
15 dkg gorgonzola sajt
Recept:
Egy szép nyári napon kedves barátnőmmel betértünk a Blaha Lujza tértől nem messze magát kellető Levendula fagyizóba. Csodás és különleges a választék, mi szem-szájnak ingere. A teljesség igénye nélkül néhány gyöngyszem: fondante étcsokoládé, bazsalikomos citrom, az epres gyömbér, a chianti vörösbor, tokaji aszú, Tihany camembert…ééééés a nagybetűs GORGONZOLA. Azóta erről álmodozom, egyszerűen mennyei ízharmónia, édes és kéksajtos, különleges, isteni!
Megpróbáltam itthon rekonstruálni, és jelentem, nagyon hasonlít a végeredmény.
Több receptet végigböngészve végül a tej és tejszín felforralásával kezdtem. Ezalatt a tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a mézzel habosra kevertem robotgéppel.
A felforrt tejes tejszínt levettem a tűzről és belekevertem a tojást, majd belemorzsoltam a sajtot. Takaréklángon picit sűrítettem még rajta, vigyázva, nehogy forrjon, mert az összekapja a tojást.
Ha kihűlt, mehet a mélyhűtőbe, vagy fagyigépbe. Kb. 40 percenként keverjük át. Mézzel megcsorgatva kínálhatjuk.