A transzferfóliákról

A transzferfóliák sütemények, desszertek, fagylaltok, piskóták dekorációjára szolgálnak.

Csokoládé transzferfóliák:

Kakaóvaj és por színező dombornyomott acetát lapon.
Készíthetünk vele torták oldalára vagy tetejére díszítést, de kiszúrókkal akár apró díszeket is gyárthatunk, melyeket fagyiba szórhatunk, pohárkrémeket dekorálhatunk vele, vagy bonbonok tetejére készíthetünk dekorációt, felhasználásának csak a fantázia szab határt.

Fontos,hogy a fóliához temperált csokoládét , lehetőleg bevonócsokoládét alkalmazzunk!

Sík és száraz helyen tárolandó, hőtől óvjuk.

Lássunk egy tortabevonást:

Töltsük meg és vonjuk be a torta oldalát a választott tortakrémmel.
Vágjuk a csokoládé transzferfóliából a torta oldalának megfelelően hosszú szalagot. Ha kell, több darabból ragasszuk össze a fólia nem dombornyomott oldalán. A mintás oldal felismeréséhez az ujjunkkal finoman tapintsuk meg a felületét, mert érezni lehet a dombornyomást.

Helyezzük a fóliát szilikonlapra, vagy sütőpapírra. Olvasszuk meg a csokoládét,és kenjük el egyenletesen a fólián. Spatulával próbáljuk meg elérni az egyenletes vastagságot.

Ha kezd szilárdulni, felemeljük, és a torta köré illesztjük, csokis oldalával a torta felé. Ahol összeér a fólia két vége a torta körül, ragasszuk meg egy kis cellux-szal.

Már csak a szilárdulást kell megvárni és óvatosan lehúzni a fóliát. A minta szépen rákerül a csokoládéra.

Apró mintákhoz: várjuk meg, míg a fóliára kent csokoládé szilárdulni kezd. Ekkor kiszúrókkal, sablonokkal különféle mintákat vághatunk ki belőle.

Tészta transzferfóliák:

Piskóta „tetováláshoz”. Talán kevésbé elterjedt itthon, de kaphatók szintén kakaóvajas festékkel színezett sütőpapírok, melyek az elkészült tésztán, piskótán hagynak nyomot.

Transzferfólia Rendelés

Hobbifelhasználó vagyok, készletemből szívesen postázok, ha érdekel, írj egy e-mailt a info@gasztromanko.hu-ra vagy használd a kapcsolat oldalt.

Minták:

Készletem jelenleg:

Állatos bonbonra való fólia – a minta színe fehér és sárga/arany, 8×4 bonbonra való mintát (ezek 3,5×3,5 cm-esek) tartalmaz, ár: 500 Ft/ív

Geometriai mintás – a minta színe sárga, méret: 25×32 cm, ár: 700 Ft/ív

Csíkos – a minta színe narancs/arany, méret: 25×32 cm, ár: 700 Ft/ív

Cirádás – a minta színe narancs/arany, méret: 25×32 cm, ár: 700 Ft/ív

Postaköltség: 250 Ft-tól(mérettől függ, elsőbbségivel küldöm)

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*