Vakvarjú, Paulay Ede utca

Szülinapomat megünnepelni ültünk be megint két barátnőmmel a Vakvarjúba.

Feleslegesnek találtam előre asztalt foglalni csütörtök délután-estére, de nem volt hiába: számomra meglepő módon szinte teltházas volt az étterem.

A Paulay Ede utcai egység volt a cégcsoport első étterme, és megítélésem szerint talán a legjobb is.  Az Érem utcában is többször jártunk, a RAM Colosseumban is, de azok szerintem konyhájukban meg sem közelítik ezt. A berendezés is nagyon megkapó, roppant meleg, otthonos és ötletes. Városmakett a plafonon, táblajátékok a falra rögzítve, emberszabású bábuk az emeleti karzaton…. A mosdó gyönyörű, szintén szokatlanul berendezve, és nagyon tiszta. A pincérek figyelmessége, kedvessége is külön kiemelendő!

És hogy mit rendeltünk? Roston sült libamájat füstös burgonyás – lilakáposztás rétessel, sült gesztenyével és pezsgős almagéllel;  Rosé kacsamellet káposztás cvekedlivel, akácmézes almakaramellel és levendulazselével;  Hízott kacsamájpástétomot bodzás verjus-zselé alatt, édes kaláccsal illetve egy libamáj créme brulée-t birsalmachutney-val.

A legízletesebb a kacsamell volt: ilyen jól elkészített, puha, de roppanós bőrű húst nagyon régen nem ízleltem. Ahogy barátnőm fogalmazott: „igazi karácsonyi hangulatú, álomfogás volt, már már jobb, mint egy szex”

A Pástétom és brülée is mennyei volt, talán a pástétom egy leheletnyivel édesebb a  kelleténél. A birsalmachutney is nagyon ízlett. A felszolgálók többször kérdezték, hozhatnak-e még valamit, illetve kedvesen érdeklődtek,  hogy ízlett-e az étel.

Mindhárman elégedetten és jóllakottan távoztunk.

Osztályzatom: 5/5

Vakvarjú, Paulay Ede utca
1061 BUDAPEST, PAULAY EDE U. 7.
36 1 268 08 88

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*