Trattoria étterem, Budapest

Egy céges vacsora adott alkalmat a Ráday utca egyik éttermének kipróbálására. Francia vendégünkkel a Pesti Vendéglőbe készültünk, botor módon nem foglalva asztalt, nem gondolván a Valentin napi tömegre.

Sajnos nem is találtunk helyet, de a személyzet kedvesen átinvitált bennünket a szemben levő Trattoria Étterembe, ahol a galérián akadt egy szabad asztal.

A belső tér kialakítása kellemes, bár a  galérián kissé szűknek tűnt a hely. Az étlap pár perc után megérkezett, olaszos ételeket kínált, vendégünk és az én választásom négysajtos pizzára esett, míg főnöknőm, Ági csirkemellet rendelt sajttal, sonkával, vargányával töltve, fűszeres bundában sütve, sült burgonya körettel.

Az itallapon hangzatos koktélok, borok szerepelnek. Végül limonádét rendeltünk, és furcsállottuk, hogy a pincér nem is kérdezi, melyik fajtát, hiszen kétféléből lehetett választani.

Képek: www.trattoriacafe.hu

Az étel elég sokáig váratott magára, de mentségül szolgáljon, hogy teltház volt.

A pizza remek volt, ropogós, a feltét finom – bár vendégünkére kevesebb jutott, ha itt befejeztük volna az étkezést, én elégedetten távoztam volna.

Ági húsétele viszont hagyott kívánnivalót maga után. Nem volt rendesen átsütve, a töltelékben a gomba szinte nyers volt. Ráadásul a sült burgonya hallatán fejünkben a hasábburgonya képe jelenik meg, de itt a héjas steakburgonyát takarta, csak erről nem tájékoztattak.

Desszert….olasz étterem, hát úgy éreztem, tuti befutó a tiramisu. Vendégünk Csokoládé brownie-t rendelt vanília fagylalttal és karamellsodóval, Ági epres túrótortát belga csokoládé forgácsban.

A kiérkező tiramisu inkább hajazott marlenkára, mint légies, könnyű tiramisura. A krém töményen fogta közre a piskótát, sűrű, és túl édes, engem leginkább a hidegen kikeverhető Aranka krémporra emlékeztetett, amit a kelleténél (sokkal) kevesebb tejjel kevernek el. Nagy csalódás volt. Ezt tetézte a „túrótorta”, ami piskótarétegek közt – talán eperlekvárral ízesített – tejszínes krémből állt, a túrót keresve sem leltük benne. A belga csokoládé a torta tetején tüllfátyol vékonyságban jelentkezett, ízét egyáltalán nem lehetett érezni.

A pincér elégedettségünket firtató kérdésére őszintén feleltünk.
A túrótortát ért kritikát szó nélkül hagyta, a burgonyára tett észrevételt csak egy gúnyos megjegyzésssel kommentálta, miszerint ők nem tartanak Mc Donalds kaját….

Ezzel egyidejűleg azért próbált javítani a helyzeten, és kárpótlásul kihozott nekünk egy-egy kis pálinkát. Ennek ellenére csalódottan távoztunk.

Osztályzatom: 3/5

Trattoria étterem, Budapest
Budapest, Ráday utca 16.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*