Tettye étterem, Pécs

Pécsi tartózkodásunk harmadik napján a szállásadónőnk által ajánlott, turisták által közkedvelt, nagy múltú Tettye éttermet teszteltük. A Vendéglő a Mecsek déli oldalán található egyedi, hangulatos környezetben.

Sajnos a kerthelyiséget novemberi látogatásunkkor már nem tudtuk élvezni. Már az előtérben kedvesen elkérték a kabátunkat, amit egy ruhatári jegy ellenében fel is akasztottak nekünk.

Asztalfoglalásunk nem volt, de szerencsére volt még szabad hely, sokan látogatják az éttermet.

Az étlap a hagyományos magyar ételek mellett sváb és szláv ételekkel is csalogat, de nem maradnak éhesen a vegetáriánusok sem. A borlap Pécs környékének és Baranya megye elismert termelőinek remek borait kínálja.

Fokhagymás sertésszeletet és rablóhúst kértünk, sőt céklasalátát is tudtunk rendelni. Az adagok hatalmasak voltak, a hús ízes a tálalás dekoratív. Egy kis levonás jár talán a mirelit sült burgonyáért.


Desszert helyett két remek kávéval nyugtattuk pukkadásig telt gyomrunkat. A kiszolgálás gyors, kedves, a fizetőpincér figyelő szemmel jár körbe az asztaloknál, és kedves kérdéssel bizonyosodik meg, hogy jól érezzük-e magunkat.

Az árszínvonal közepes, a korábban próbált Rundo étteremnél drágább, de megéri az árát. Honlapjuk informatív.

Egyetlen negatívum, hogy távozáskor – az érkező vendégek miatt – már nem fordítottak ránk elég figyelmet, talán nem is köszöntek.

4,5 / 5 pont.

7625 Pécs, Tettye tér 4.
Tel.: 72/532-788

Kezdőlap

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*