Sörforrás étterem, Budapest

Ismét szerencsém volt egy olyan helyhez, ahova céges vacsorára hívtak meg, mert a saját költségemen erősen bántam volna az ott töltött időt, „ott költött” pénzt.

Vendégünkkel a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt vettük célba, így evidens volt, hogy közeli vendéglőt keresünk.

Így esett a választás a Váci utca egyik szép, patinás épületében lévő étteremre. Belépéskor kedvesen fogadtak, lesegítették és elhelyezték kabátjainkat. A belső tér elegáns, bár véleményem szerint egy festés már ráférne.

Az étlap a hagyományos magyar konyha remekeit és nemzetközi trend ételeket kínál. A – külseje és habitusa alapján feltehetően boxoló múltú pincérünk – először kedvesen, majd egyre erőszakosabban próbált ételt ajánlani, hogy, hogy nem, mindig a legdrágább fogások közül választva.

Amikor pedig hezitálva, verbálisan ízlelgettük az étlap hangzatos fogásait, igyekezett az olcsóbb ételektől eltántorítani bennünket különféle magyarázatokkal. Elgondolkoztunk azon, vajon a többi kaja csapnivaló volt, vagy csak aznap nem sikerültek a konyhán?

Végül választásom a bélszínlepényre esett, sült hagymával és hasáb burgonyával. Nem kellett sokat várnunk, megérkezett a fogás. Szerencsére nem voltam túl éhes, mert a mai „divat”-nak megfelelően nem túl nagy adagot kaptam. A várt vastag hús szelet helyett a bélszín kis húsdarabok „puzzle” szerű kirakásából állt össze. miután nem kérdezték, véresen kérném-e, vagy jól átsütve, véresen érkezett.
És langyosan, ami még nagyobb hiba. Ennek megfelelően feltételeztem, hogy nem frissen sütötték.

A hagyma a „futottak még” kategóriát képviselte, a burgonya pedig mirelit hasáb burgonyából készült.

A félig tele levő kólásüvegek tartalmát bűvészi gyorsasággal varázsolta bele a poharunkba, kérés nélkül, és már jött is a kérdés „innánk-e még?”.
És mi már csak „dafke” sem.

Az ott töltött idő alatt a konyhában kisebb katasztrófa történhetett, mert hatalmas robajra lettünk figyelmesek, később pedig az összes pincér a földön guggolva keresgélt valamit, ami miatta a számlánk is jelentősen késett.

Hazafele már hiába vártuk kabátunk feladását és a köszönést.

Visszajönnék?
Nem hiszem. Ítéletem: 2/5 pont.

Cím: 1052 Budapest, Váci utca 15.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*