Robinson Étterem, Budapest

Korábban már jártam az étteremben egy céges vacsora alkalmával. Emlékeimben pozitív élményként volt jelen az itt elköltött vacsora.
Múltkoriban – ismét céges keretek között- ellátogattunk ide, a városligeti tó partján fekvő étterembe.

A minket fogadó pincér az asztalválasztás körüli tétovázásunkra reagálva csípős humorral jegyezte meg, hogy az étterem tizenegy óráig tart csak nyitva.

Végül sikerült úgy helyet találnunk a teraszon, hogy még nézegethettük a tavon lubickoló kacsákat, de a velünk vacsorázó kutyus – mert kutyát beengednek, ez tetszett – ne kapjon kedvet a víz közelsége miatt némi úszkálásra. Kedves figyelmességgel gondoltak a fázós vendégekre, aki kívánta, pokrócot teríthetett hátára.

A – meglehetősen borsos áru ételeket tartalmazó – étlapot tanulmányozva szomorúan vettem tudomásul, hogy a régebben itt fogyasztott konyakos bélszíncsíkok burgonyafánkkal ételköltemény lekerült a palettáról.

Választásom így a „Rostonsült libamáj, grillezett gyümölcsökkel”-re esett. Szerencsére nem voltam túlzottan éhes, mert több, mint egy órát vártunk az ételre. A máj egész emberes nagyságú volt, egyéb éttermekhez viszonyítva, de így csak a gyümölcsökkel, köret és kenyér nélkül elég töménynek bizonyult. Furcsállottam, hogy a pincér nem is ajánl semmit az ételhez és az asztalon sem lehetett kenyeres kosarat látni.

Azért sikerült „legyűrnöm” az ételt, s ebben hathatós segítséget nyújtott a csillagos ötösre osztályozott Pina colada koktél.


Következett a desszert, egy szerény félórás várakozás után. Szerencsére emberünk a rendeléskor figyelmeztetett, hogy az aktuális ajánlatok között szerényen megbújó karamellizált almatortára sajnos hosszabban kell várakozni, mert frissen sütik. Elképzeltem, meddig ülünk ott, ha el nem hőkölünk a hírtől, és nem módosítjuk a választásunkat. Így én tiramisut kértem, kolleganőm választása pedig a csokoládé mousse-ra esett.

A desszert mellé nyugodtan mellékelhettek volna nagyítót, de legalább is egy olvasószemüveget. Három diónyi nagyságú gömb személyesítette meg mindkét desszertet, így szinte az ízét sem érezve tüntettük el tányérunkról.

A két és félórás ottlét után szerettünk volna mihamarabb távozni, így kértük a számlát. A blokkot és a kártyaleolvasó terminált szinte azonnal hozták is, az áfás számlát azonban egy újabb negyedórás gyötrelmes várakozás után adták kezünkbe.

Értékelés: 3,5/5

Robinson Étterem, Budapest
1146 Budapest, Városligeti tó
Tel.: 1-422-0222

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*