Pesti lámpás étterem, Budapest

Ismét egy céges étkezés alkalmával kóstolhattam meg- immáron harmadszor – a Pesti lámpás konyhájának remekeit. Az éttermet a belvárosban találjuk, autóval szinte megközelíthetetlen, így egy kis sétát szántunk rá az amúgy gyönyörűen felújított, hangulatos utcákon .

Választhattunk, hogy – a számomra kissé szűkös- belső helyiségben, vagy a ház fedett udvarában kívánunk leülni, és halk élőzene mellett elkölteni ebédünket avagy vacsoránkat.

Az étlap az elmúlt egy évben semmit sem változott, így még néhány látogatás, és nem tudok új ételt rendelni.

Az ital- és kávéféleségek frontján viszont bő a válaszék. Tizenhat féle kávéitalból választhattunk, de ha éppen egy Bounty shake vagy egy After eight turmix vágyaink netovábbja, azt is rendelhetünk.

Ötletes, és külföldi vendégekkel érkezve nagy segítség, hogy az étlapon kis magyar zászlóval jelölik a magyaros fogásokat, így a lett vendégeink kérdésére, hogy melyik étel igazán magyaros, nem jöttünk zavarba. A korábban rendelt Ybl kacsatrió a hús százaz mivolta miatt egy gyenge kettest kapott, a karfiol krémleves ötösre vizsgázott, a borókás szarvas pörkölt házi burgonyakrokettel pedig egy csillagos ötöst érdemelt.

Az ételek általában tetszetősek, szinte művészi tálalásokat, díszítéseket látunk. Talán a szemnek nagyobb élmény is, mint a gyomornak.
A mostani alkalommal a gombás fetuccinit bélszíncsíkokkal szemeltem ki. Mivel sok – nagyrészt külföldi- vendég ült az étteremben, így nem is csodálkoztam, hogy több, mint egy órát vártunk az ételre. Ezt enyhítette a kérés nélkül – az időt elütni segítő – kihozott előétel falatka, mely már korábban is kedves szokás volt itt.


A mostani alkalommal fűszeres padlizsánkrémet hoztak apró kis pirítós háromszögekkel, szemet gyönyörködtető tálalásban, érdekes formájú tányérban, tálkában. Ez csökkentette éhségünket, így már nem hosszabban diétázó farkasként vetettem rá magam a főételre.
A tészta kis kupacként, hatalmas, szögletes tányéron érkezett. Kellemesen tejszínes, apró bélszíncsíkokkal. Finom volt, de ódákat nem zengenék róla, osztályozzuk közepesre.

Ezek után nagy várakozással néztem a desszert elé. Előző alkalommal az Opera szelet felülmúlta várakozásaimat, de késztetést éreztem,hogy leteszteljem a Dobos-desszertet, a dobos torta újragondolt változatát. Nem csalódtam. Igazán tömény, laktató, ízletes desszertet kóstoltam, egy csodálatos műalkotást! A csokoládékrém lágyan olvadt, sehol a vajas felhang,a dobozgyűrű roppant a fogam alatt, mennyei volt!

A pincérek figyelmessége – talán a tömeg miatt – még javítható lenne, ugyanis a vacsora alatt egyszer sem érkezett kérdés, hogy az elfogyott innivaló helyett hozzanak-e valamit.

A fázós vendégekre gondolva, ott is lehetőség nyílt a hátakra pokrócot teríteni, illetve a kutyás gazdikat is szívesen látják, ebeikkel együtt.

Osztályzatom: 4/5

Pesti lámpás étterem, Budapest
1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 12.
Tel.: 1/266 95 66

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*