Óváros Étterem, Veszprém

Kétnapos veszprémi kiruccanásunk alkalmával látogattunk el a -számunkra – csalogató külsejű Óváros Étterembe.
Eredetileg a kerthelyiség miatt gondoltuk betérni, de sajnos az zárva volt, holott márciust meghazudtolóan meleg időt fogtunk ki.

A vállalkozás 1990 óta fogadja vendégeit.

A belső tér patinás, ódon bútorokkal berendezett, bár kissé sötét a kisméretű ablakoknak köszönhetően.

Betérve barátságos fogadtatásban részesültünk. A pincérnő megtalálta az arányt a távolságtartás és a közvetlenség között.

Az étterem honlapja szerint ételsoraikat a modern szakmai igényeknek megfelelően, a legújabb gasztronómiai trendek figyelembe vétele mellett, változatosan állítják össze. Véleményem szerint az étlap visszafogott, hagyományos magyar fogásokat kínál.

Az ételt illetően döntésünket hamar meghoztuk, az egész napos gyaloglás után „bőségtálra vágytunk”, így a 2 személyes „ÓVÁROS” tálat rendeltük meg. A tál gyanúsan hamar megérkezett, aminek örültünk is, de kissé gyanakodva méregettük tartalmát: Rántott sertéskaraj, betyárpecsenye, sült csirkecomb, pulykamell roston, gombafejek rántva, camembert rántva, hasábburgonya, rizs.

A húsokat kóstolva pozitívan csalódtunk, a rántott sajttal nem békültünk ki, sajnos az egy közepes minőségű mirelit termék volt. A rizs szintén nem kap jelest, de a vegyes savanyúság kárpótolt minket ezért.

A desszertről nem tudok beszámolni, mert azt már egy kávézóban fogyasztottuk el.
Ha átlagos, normál árfekvésű éttermet keres, Veszprém szívében,a várnegyedben, bátran ajánljuk.

Osztályzatom: 3.2/5

Óváros Étterem, Veszprém
Veszprém, Szabadság tér 14.
Tel.: 06 88 326 790

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

2 hozzászólás: “Túrós kevert süti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*