Öreg Kőrössy Halászcsárda, Szeged

Annyi jó kritikát olvastam erről az csárdáról, hogy feltétlenül ki akartuk próbálni. A halászlé evésének gondolata is nagyon felcsigázott, mert eddig csak Édesapám kiváló főztjét kóstoltam.

Szegedi kirándulásunk egyik szép hideg decemberi estjén a Tisza part fele vettük az irányt és betértünk az autentikus, ízlésesen berendezett halászcsárdába. A Tisza partján, gyönyörű környezetben található hely 1930-ban nyitotta meg kapuit. A hangulatos „díszlet” szép falitányérokból, bográcsokból, pirosló paprikafüzérekből, halászhálókból áll. Az asztalokat fedő kockás abrosz, igazán stílusos. Ráadásként a belső helyiségben egy finom meleget árasztó kemence is fogadja a kintről betérő átfagyott vendégeket.

Az étlapon nem csak halételek sorakoznak, megtalálható rajta a magyaros fogásoktól a vegetáriánus ételekig bezárólag mindenféle. A borlap is gazdag választékkal bír.

Az általunk rendelt – pontyból készült – halászlé gyorsan és forrón, fém tálalóedényben (kis bográcsban) érkezett, csinos tálkákban szervírozott kétféle erőspaprikával, fonott kosárban kínált finom friss kenyérrel. A lé ízes, passzírozott haltól sűrű, nem csípős (ennek mértékét rám bízták, ez nagyon szimpatikus volt) a ponty jól megfőzve, szálka nélkül kellette magát. Ketten már-már jól is laktunk az egy bográccsal, mire megérkezett a második fogás. Férjem harcsapaprikást rendelt házi túrós csuszával, én egyszemélyes haltálat, mely grillezett pontyot, harcsát és fogast tartalmazott grill zöldségekkel és sült burgonyával.

A harcsapaprikás egyszerűen mennyei volt! A túrós csuszán „méterekről” látszott hogy házi, gyönyörű sárga! Íze a bolti száraztésztánál összehasonlíthatatlanul finomabb. Méltó társa volt a friss tejföllel leöntött paprikás harcsafilének.

A grillezett három szelet hal remekül fűszerezett, pont megfelelő állagú, enyhén grilles kérgű, remekül eltalált. A köretként tálalt krumpli végre nem mirelit, a zöldség pedig roppanós, ízletes, sajnos végül mégis vérző szívvel hagytam ott a felét, mivel pukkadásig jóllaktam.

Korlátozott befogadóképességünk miatt a desszertnek kinézett tápai almás palacsinta karamell és csokoládé öntettel várat magára a nyári visszatérésünkig!

A kiszolgálás gyors, a pincér kedvesen érdeklő. (Kérésükre a halászléhez is rögtön póttányért kaptunk). A számla ugyan kissé borsos egy csárdához képest (8500 Ft sörrel, üdítővel), de mindenképp megéri ellátogatni ide, ha remek halászlét kíván az ember (lánya).

Osztályzatom: 5/5

Öreg Kőrössy Halászcsárda
6723, Szeged, Sárga Üdülőtelep 262.
Tel.: +36-62-495-481

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*