Kemencés udvar, Orfű

Pécsi kirándulásunk alkalmával ellátogattunk Orfűre. Egy kiadós fürdőzés és a rövid, forráshoz vezető séta után éttermet kerestünk. Digitális család révén a google ajánlotta Kemencés udvarhoz navigáltunk, mert sok jó véleményt olvastunk a helyről – nem alaptalanul.

Sajnos az étterem honlapja nem túl informatív, nem tudtuk, milyen ételekre számíthatunk, de egy kedves bemutatkozást olvashattunk, miszerint:
A Muskátli Vendéglő mellett lévő Kemencés Udvarban, az ország különböző tájegységeinek kemencéit és a kemencében való sütés-főzés eszközeit, edényeit láthatják. A Tájházban a Mecsek-hegyhát mutatkozik be. A berendezési és használati tárgyak mellett, egy interaktív Medvehagyma-szobába csöppennek. Itt mindent megtudhatnak, amit a növényről tudni kell. Szezononként változó szabad téri kiállításunk is van. Ajánljuk óvodás csoportoknak, iskolás osztályoknak, családoknak, közösségeknek, munkahelyi-baráti társaságoknak. Osztálykirándulás, családi ünnepek, munkahelyi megbeszélések…

Kóstolják meg kemencében sült, főtt, készült péksüteményeinket, ételeinket és töltsenek el pár kellemes órát, népi környezetben, ismerjék meg elődeink szokásait, a paraszti életet!

Kemencében sütés/csoportoknak előzetes megrendelésre/ látvány sütés. Tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora mind egy helyen – á la carte étlap. Medvehagymás, sós, édes péksütemények, ételek egész nap. Étkezési, vásárlási lehetőség, helyi termelők portékáiból.

Belépve az udvarba az illatok erősen meggyőztek. Vagy négy kemence sorakozott fel a gondozott, jó hangulatú kertben, melynek hátsó részében – lányunk nagy örömére- állatokat is tudtunk simogatni. Egy nagyon helyes, gatyás dísztyúk kapirgált a többi „házi” közt, de voltak ott birkák, nyulak is.

 
A simogató után az egyszerű, ámde jól felszerelt mosdóban mostunk kezet, ahol még lehajtható pelenkázóval is szolgáltak a gyerekkel érkezők számára.

Az udvarban foglaltunk helyet, ahol szívesen látnak kutyát is. A pincér nagyon kedves, figyelmes, és a gyerekek nyelvén is ért. Sajnos csak egy étlap van kifüggesztve, így kis sort kell kiállni, mire az ember hozzáfér. Kemencés csülköt párolt káposztával, pirított burgonyával illetve erdei gombás tarját petrezselymes rizzsel kértünk.

Az üdítők fél literes, üveges kiszerelésben érkeztek,a pincér előttünk nyitotta ki, piros pont.
Az ételre nem sokat kellett várnunk, hamar megérkezett ízléses fatányéron, gusztusos tálalással.
A csülök mennyei puha volt, a káposzta íze pont eltalált, a burgonya is nagyon ízletes.
Férjem tarjája nagyon finom volt, bár kissé rágós, ezért nem jár a teljes öt pont.

Az étkezés végén elvitelre kértünk még három házi medvehagymás pogácsát, ami szintén nagyon jól sikerült. A három ital, két fogás, három pogácsa 6700 Ft volt

Egy szó, mint száz, rég ettünk ilyen jót!

Osztályzatunk: 4,8/5

Kemencés udvar
7677 Orfű, Széchenyi tér 13.
http://kemencesorfu.hu/
Tel: +36 (30) 294-1907

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*