Fáy présház, Fót

Fótfürdőre illetve a Fóti Solymó Természetvédelmi Területre tettünk látogatást ezen a szép, napos, meleg május elsején. A környék csodálatos, csendes, tele csodás lepke- és rovarfajokkal, gyíkokkal. Az emelkedőkkel tarkított erdei túra alatt jól meg is éheztünk, így betértünk a hangulatos Fáy présház vendéglőbe.

Sajnáltuk, hogy asztalt nem foglaltunk, de nem is álmodtuk, hogy ilyen sokan lesznek, pár perccel érkezésünk után szinte teltház volt, csak egy – sajnos a napon álló – asztalt kaptunk a teraszon, de nem bántuk. Gyönyörű kilátás tárult szemünk elé. A terítés egyszerű, praktikus, de elegáns, fehér terítő és barna futó a fa asztalon, a színével harmonizáló székpárna, narancs színű szalvéta.

 

Négy vagy öt pincér sürgölődött a vendégek között, hamar kaptunk étlapot. Külön papíron érkezett a napi ajánlat, alig tudtunk választani a gazdag kínálatból. Végül a kétszemélyes Fáy lakoma tálat választottuk, melyen csirkemell Mester módra, Fáy borzaska, sertés pecsenye, házi sült burgonya, rizi-bizi sorakozott.

Italnak fröccsöt és limonádét rendeltünk. A limonádé facsart narancslével bolondítva, szénsavasan és üdítően hidegen érkezett, narancs és citromszeletekkel. „Aperitif” gyanánt két kis kőrözöttes, uborkával és paradicsommal díszített falatkát szolgáltak fel kedvesen.

A tálra nem vártunk sokáig, azon a  húsok remekül elkészítve, a rizs pergősen, a  házi krumpli ropogós vastag gerezdek formájában érkezett asztalunkhoz. A borzaska burgonyás köntöse roppanósan omlott, a csirkemell mester módra egy fűszeres csirkemellet takart, sonkával, lilahagymával, paprikával, paradicsommal, füstölt sajttal, baconnal sütve. A sertéspecsenye finoman fűszerezett sült karajszelet, talán ez kevésbé volt „izgalmas” fogás a többihez képest. A tálon egyébként még répacsíkok, lilahagymakarikák, salátalevél kellette magát.

Végül pukkadásig jóllaktunk, kávéra és desszertre már nem is tudtunk gondolni.

A számla összege az átlagnál picit magasabb, de megéri!

 

Osztályzatom: 5/5

Fáy Présház, Fót

2151 Fót, Fáy sétány
Tel.:  +36 27 395 215

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*