Hozzávalók:
20 dkg camembert sajt
8 dl húsleves
2 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
bors
Recept:
Egy gyorsan elkészíthető, fűszeres, tejszínes melengető leves.
Egy alkalmas lábosban forrósítsuk a vajat, majd ezen pirítsuk meg a lisztet, szépen kavargatva.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, fél percig pirítsuk kevergetve. Öntsük fel a levessel. Forraljuk fel, majd tegyük bele a kockákra vágott camembert sajtot. Őrölt borssal fűszerezzük.
Főzzük addig, amíg a sajt leválik a héjáról. Öntsük hozzá a tejszínt, majd botmixerrel pürésítsük. Rottyantsunk rajta egy utolsót.
Pirított kenyérkockákkal, petrezselyemmel vagy apróra vágott snidlinggel kínáljuk.