Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1 zacskó vaníliáscukor
2 tojás
csipetnyi só
A töltelékhez:
30 dkg erdei gyümölcs (akár mirelit)
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint kristálycukor
1-2 teáskanál fahéj
25 dkg túró
2 kis doboz krémtúró
Fél zacskó főzős vaníliás pudingpor
1 dl tej
Recept:
A lisztet elkeverem a sütőporral, majd hozzáadom a cukrot és a sót. Elmorzsolom benne a vajat és hozzáadok egy elkevert tojást. A tésztát homogénné gyúrom. Ha összeállt, fóliába csomagolva beteszem egy órára a hűtőbe.
A tészta kétharmadával kibélelek egy kapcsos tortaformát, úgy hogy a tortának 2-3 cm magas peremet formálok. A formát nem kell vajazni!
A túrót kikeverem a pudingporral, ízlés szerinti cukorral és krémtúróval. A tésztára simítom a túrós krémet, majd rá a (cukrozott) fahéjjal megszórt gyümölcsöket.
A maradék tésztából hosszú rudakat nyújtok, majd berácsozom vele a süteményt. A másik felvert tojással megkenem és a 180 fokos, előmelegített sütőben 50-60 perc alatt szép barnára sütöm.