Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg liszt
fél kocka (12,5 dkg) rama
3 ek cukor
1 tojássárgája
Töltelékhez:
15 dkg csoki (ét)
15 dkg Rama /vaj
4 tojás
20 dkg cukor
10 dkg liszt
Recept:
Egyszerűen összedobható finom pitetorta krémes töltelékkel.
Melegítsük elő a sütőt 190-200 fokra. A lisztet a margarinnal és a cukorral elmorzsoljuk. Adjuk hozzá a tojássárgáját, s ha nem áll össze a tészta, kevés tejfölt. Gyúrjuk össze gyorsan, majd tegyük a hűtőbe fél órára, nem árt neki egy kis pihenés hideg helyen.
Jól meglisztezett munkalapon a tésztát kinyújtjuk kb. 2,5 mm-re, és befektetjük a pite-tortaformába.
Sütőpapírral beborítjuk, és nehezéknek szárazbabot szórunk rá.
Kb. 10 percig elősütjük addig, amíg a tészta megszilárdul. Utána eltávolítjuk a nehezéket, és további 5-10 percig sütjük a tortalapot.
A töltelékhez a csokoládét a margarinnal vízgőz fölött felolvasztjuk.
A tojásokat felverjük a cukorral és a liszttel, majd a csokoládés masszához adjuk.
Ráöntjük a tésztára, és kb. 20 percig sütjük, csak addig, amíg épp megszilárdul. Ha túlsütjük, nagyon kiszárad!
Ha kihűlt, tegyük hűtőbe, míg a krém kellően megszilárdul.