Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj, vagy Rama
4 púpos evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
10 dkg étcsokoládé
fél üveg meggybefőtt
mandulaforgács-elhagyható
Recept:
Tudom, már unalmas ez a jelző, de ez megint egy egyszerűen, gyorsan összeállítható kevert süti. Finom, puha a tésztája, a csokidarabok pedig izgalmat csempésznek bele. A meggy sajnos a képen nem látszik, mert lesüllyedt a tésztában, de legalább a mandulaforgács jól díszíti. Jobb akkor megszórni a meggyel, amikor már a tészta kezd szilárdulni a sütőben.
Sebaj, finom, és kész!!
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a tojásokkal keverjük ki alaposan.
A lisztet vegyítsük el a kakaóval és a sütőporral. A csokit aprítsuk fel,a meggyet csepegtessük le.
A liszes elegyet és a csokit dolgozzuk össze a vajas tojással.
Simítsuk a masszát vajazott, lisztezett sütőformába, tetejét szórjuk meggyel, akár vágott mandulával. Én kivehető aljú 26 cm-es piteformában sütöttem, talán egy picit lapos lett, érdemesebb kisebb edénnyel próbálkozni.
Kb. 40 perc alatt sül meg, tűpróbával ellenőrizzük elkészültét.