Hozzávalók:
Hozzávalók (3 személyre):
50 dkg darált hús
30-35 dkg száraztészta
1 konzerv bébiparadicsom
4 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt
bazsalikom
oregánó
só
Recept:
Gyerekjáték elkészíteni és általában mindenki szereti!
Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk apróra. Az apróra vágott hagymát a forró olajon fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a darált húst és néhány percig pirítsuk őket együtt. Ezután fedő alatt pároljuk puhára.
Keverjük a húshoz a paradicsomkonzervet, a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, a sót, majd fedő alatt főzzük, míg a paradicsomok szétfőnek.
A kész mártást – aki igényli – keményítővel sűrítheti. A tésztát lobogva forró sós vízben főzzük ki. A tésztafőzési kisokosból többet megtudhatunk a tészták elkészítéséről
A kifőtt tésztára halmozzuk a mártást és a reszelt sajtot.