Hozzávalók:
30dkg liszt
1 tojás
2-2,5 dl tej
1 kocka friss élesztő
1 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál só.
Töltelék:
20 dkg sajt
1 tábla csoki
Kenéshez:
1 tojás sárgája
1 kanál tejszín vagy tej
Recept:
Illeskrisz receptje alapján készültek ezek a pillekönnyű, abbahagyhatatlan kiflicskék.
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal kelt tésztát dagasztunk. A letakart tésztát meleg helyen 40 percig kelesztjük.
Ha szépen megnőtt, a tésztát 8 egyenlő részre adagoljuk.
A gombócokat kb. 25 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és négyet egymásra teszünk, úgy, hogy a lapok közé olvasztott vajat kenünk.
Mikor elkészült a két tészta rakásunk, akkor egyenként nagy körré nyújtjuk őket és 12-12 háromszögre felvágjuk.
Az egyiket sajtkockákkal, a másikat csokikockákkal megtöltjük, majd felcsavarjuk őket a szélesebb részüknél fogva.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kifliket. Még 15 percet pihentetjük őket.
Ezután tojás sárgájával elkevert tejjel lekenjük a kifliket, és előmelegített sütőben, 165 C-on, pirosra sütjük.
Nagyon guszta lett! Mint az eredeti! Ugye milyen finom péksütemény…