Pilisszíve borfesztivál, 2013

2013. július 20 és 21 között rendezik meg Dobogókőn a Pilisszíve Borfesztivált. Pár szó az eseményről:

„Olyan programot szerveztünk Önöknek, melyen a legjobb minőségű magyar borokat mutatjuk be, a Pilis Szívében, Dobogókőn 2013. július 20.-án, és 21.-én.
Borfesztiválunk lényege, hogy megpróbálunk új színt vinni a megszokott borkóstolók világába. Alapgondolatunk a természetjárás, kirándulás, spirituális feltöltődés, és a kiváló magyar borok témakörének összekapcsolása.

A pilis legmagasabb csúcsán 8 borászat finom boraival, és különleges vendégünk, VV Béci finom ételeivel várjuk Önt és kedves családját.
2013. július 20.-án, és 21.-én megrendezésre kerülő fesztiválunk szombattól vasárnapig 12:00 és 20:00 óra között várja Önöket, a kilátóhoz vezető sétány (Téry Ödön u. 1.) mellett felállított fesztiválközpontban, ahol kényelmes körülmények között fedett pihenősátrakban fogyaszthatják el ételeinket – italainkat. Természetesen további kóstolásokra is van lehetőség, közreműködő pincészeteink kedvező árakkal állnak az Önök rendelkezésére.
Ne feledjék: Magyarország egyik leggyönyörűbb pontján, válogatott magyar borokkal várjuk, egy minden szempontból különleges helyszínen, ahol a test mellett a lélek is felüdülhet, és csodás környezetben egy könnyű természetjárás keretében ismerkedhet meg hazánk bortermésének gyöngyszemeivel.

A Pilisszíve Borfesztivál helyszíne:

Nem csak a gyönyörű természet, de a legenda, az ezoterikus vélekedés is egyre több látogatót csalogat Dobogókőre.
Azt mondják, hogy az ősi, romlatlan vallások követői szerint a Föld szíve a Kárpát-medencében, s azon belül is a Pilis-hegységben dobog, az ezoterikus tanok szerint itt futnak össze a Föld erővonalai, itt található a Föld szívcsakrája. Őseink nem véletlenül adták a terület középpontjában lévő csúcsnak a Dobogókő nevet, egyesek szerint fülünket a sziklára téve halhatjuk a Föld szívverését. A Pilis-vidéke, a körülölelő Duna segítségével, maga is egy tökéletes szív alakot ölt, mint ahogy az is tény, hogy a hegység csúcsai az égbolt fő csillagainak megfelelően helyezkednek el. Mindezek ellenőrzéséhez elég rátekinteni a térképre, vagy végigbarangolni a vidéket.

A Pilisben található Dobogókő, mint oly sok más megnevezés, nevében archaikus tudást őriz, melynek mondásban rögzült, elhomályosult változata máig él a Kárpát-medence népeinél: Közép-Európát az itt élő népek kontinensünk szíveként emlegetik. Őseink szerint ez az a pont, ahol “az Ég és a Föld összeér”.

Mindezekért már önmagában is érdemes lenne ellátogatni ide, hiszen rohanó világunkban egyre nagyobb szükségünk van szellemi feltöltődésre, kikapcsolódásra és annak felfedezésére, hogy mennyi csodálatos érték van a közelünkben – melyekért csak ki kell nyújtanunk a kezünket.
Véleményünk szerint ennél megfelelőbb környezetben nehéz lenne bemutatni a méltán híressé vált magyar borokat.
Azokat a magyar borokat, melyek évezredek tudását felhasználva itthon, nekünk készülnek, melyek egyedülálló ízvilága, sokszínűsége még az igazán felkészült borkedvelőknek is tud újdonságokat mutatni, hiszen ahány borvidék, évjárat, fajta annyi féle lehetőség, de a kóstolók hangulata és a társaság is befolyásolhatja élvezetüket.

A 2013. évi Pilisszíve Borfesztiválra Egerből, Villányból, és Tokajból látogatnak el borászatok. Olyan nevekkel találkozhatunk, mint az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok, Pók Tamás Pincéje, a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Tóth Ferenc pincészete, Tarjányi Pince, a Demeter Pincészet, vagy a Galambos Pincészet Tokajból, de itt lesz az Ősi Pincészet és Szőlőbirtok Villányból is.

Fesztiválunk támogatója a Magyar Turizmus Zrt., Agrármarketing Centrum vezérigazgatósága.”

Bővebb információ: http://www.pilisszive.hu/

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*