- A húsokról
- Alapok
- Borok
- Étteremkritikák
- Bar Italia, Eger
- Béres Alexandra házhoszállítás – első nap
- Borssó Bisztró, Budapest
- Erdős és fiai cukrászda, Budapest
- Fáy présház, Fót
- G&D kézműves cukrászda, Eger
- Gambrinus étterem, Pápa
- Gasztromorzsák Spanyolországból
- Holló és Róka étterem, Ráday utca
- Kemencés udvar, Orfű
- Kicsi Rigó Étterem – Pizzéria
- Kis pipa vendéglő, Pápa
- Kocsis étterem, Komárom
- Leguán étterem, Budapest
- Öreg Kőrössy Halászcsárda, Szeged
- Óváros Étterem, Veszprém
- Pesti lámpás étterem, Budapest
- Pesti lámpás étterem, Budapest
- Punto gelato, Budapest
- Robinson Étterem, Budapest
- Rundó Söröző Étterem, Pécs
- Sétány étterem, Csopak
- Sörforrás étterem, Budapest
- Sörpince, Gyula
- Tettye étterem, Pécs
- Tóparti Halaszcsarda, Tata
- Trattoria étterem, Budapest
- Vak Varjú Étterem, Buda
- Vakvarjú, Paulay Ede utca
- Waffle and love
- Fűszerek
- Karácsonyi ötletek
- Kávé
- Koktélok
- Sajtok
- Sütemény díszítés
A kávé fiziológiai hatású fő alkotóeleme a koffein. Ez egy fehér, enyhén keserű, kristályszerű por.

A koffein (caffeine) (1,3,7-trimetil-xantin, C8H10N4O2)
A koffein mértékletes fogyasztás esetén növeli a teljesítőképességet és frissességet, éberséget biztosít számunkra, a ritkán, alkalmanként kávézóknál pedig fokozza az anyagcserét.
Kávéfogyasztást követően fokozódik a szívműködés, ezáltal nő a pulzusszám és emelkedik a vérnyomásunk (1-3 óra alatt átlagosan 5-10%-kal). A koffein ezenfelül vizelethajtó hatású, mert tágítja a veseereket, a víz és bizonyos ionok visszaszívódását viszont gátolja.
Nemcsak a kávé tartalmaz koffeint, hanem olyan növényi eredetű termékek is, mint a fekete tea, a kakaó és a csokoládé stb. A jó minőségű kávéfajták koffeintartalma 1-1,5% között van.