Hozzávalók:
45 dkg liszt
34 dkg cukor
2 tojás
1 zacskó sütőpor
csipet só
egy konzerv ananász (560 g)
Szirup:
17 dkg vaj
11 dkg cukros sűrített tej
11 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
Recept:
Stahl Judit receptje ez a masszív, édes, szirupos sütemény.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra és vajazzunk ki egy kb 22 cm-es tortaformát.
A tésztához valókat az ananász kivételével, ám a levét felhasználva dolgozzuk össze. Keverjük bele az ananászt, és simítsuk a tortaformába.
Nekem bő 40 perc alatt sült meg. Ha a teteje nagyon barnulna, de belül még nyers, tegyük eggyel lejjebb a sütőben vagy fedjük le alufóliával. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült -e.
A sziruphoz a hozzávalókat forraljuk össze gyenge lángon vagy a mikróban. Ezzel a meleg sziruppal locsoljuk meg a szeletek tetejét.