Hozzávalók:
50 dkg túró
5-10 dkg cukor (ízlés szerint)
2 nagy tojás
2 zacskó vaníliás cukor
10 dkg búzadara
10 dkg málna
vaj a kenéshez
mártás:
15 dkg bogyós gyümölcs
cukor
vanília
fél ek keményítő
Recept:
Ilyen is van: a menzán szerettem bele ebbe a könnyű, gyümölcsös nyári süteménybe. Sokáig rimánkodtam a receptért, míg odaadták. Néhány hét alatt el is vesztettem, de improvizálásom jól sült el.
Egyszerű az elkészítése. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy 32×22 cm-es tepsit vajazzunk ki és hintsük be cukorral. A hozzávalókat keverjük jól össze, simítsuk a tepsibe. Tetejét rakjuk ki megmosott málnaszemekkel. Természetesen egyéb nem túl lédús gyümölccsel is működik.
Toljuk be a sütőbe és barnulásig süssük. Jóféle gyümölcsöntettel kiváló.
Ehhez bogyósokat és meggyet tettem egy edénybe, és felöntöttem a meggy levével (fagyasztott volt). Cukroztam, és vaníliával ízesítettem, majd forralni kezdtem.
Fél evőkanál keményítőt feloldottam pici vízben, hozzáöntöttem, ettől lett „teste” a mártásnak.